Archive for January, 2012

Drawings

Sunday, January 29th, 2012

A Lion and a ladybug

Ladybugs

Flowers and butterflies

Дзън-Дзън

Машина, която стреля огън

Сняг вали, вали, вали…

Tuesday, January 17th, 2012

вън е бяла зима, ама не съвсем…

Днес като станахме имаше навалял сняг. Лора беше много щастлива и каза че сърцето и пее от радост:) Снегът не е много и сигурно бързо ще се стопи, но след толкова чакане поне го дочакахме.

Отзивите на Лора за днешния ден:

Днес е много хубав ден за мен!

Това е моят любим ден!

Моят най-любим ден на света!

Просто не мога да повярвам!

Вървеше по улиците и нареждаше горните фрази в различни комбинации, разривайки колите от снега и ритайки останките от него по тротоарите. Чак е чудно как един сняг може толкова да я зарадва.

Делфини

Monday, January 16th, 2012

“Имам една идея, искам да нарисувам делфин. Аз знам как.” и Лора седна да рисува. След два опита окри, че делфинът не и се получава съвсем. Аз и показах, държейки и ръката, какви са долу горе формите му и след това тя сама нарисува двете рисунку отдолу. През цялото време обясняваше как видяла делфини в Албена и деца в лодка, с които делфините се закачали.

Делфин и деца в лодка, летяща риба и чайка с червей в човката си.

Просто делфин, “има и такива делфини” според Лора.

Milestones

Sunday, January 15th, 2012

За нас възрастните много неща са даденост, но не защото са такива, а защото не си спомняме времената, в които не сме можели да ги правим. Едно от тези неща е да разчленяваме думите на съставящите ги букви. Опитвала съм се да обясня много пъти на Лора, как може да го направи и да ми каже с коя буква започва дадена дума, до сега все безуспешно. Този Петък, без обяснения, пробвах отново и октирх че тя вече го може. Казвам и дума и тя веднага казва българската буква, дори и да не знае буквата, казва звука. За мене това е голяма работа, а за тати подарък за рожденния ден:) Днес и двамата духаха свещички, единя за репетиция, а другия защото става на 5 + 30.

Lo

Sunday, January 15th, 2012

Много си харесвам снимките с балоните и ме е яд, че съм съсипала толкова много от тях. Такъв сетъп не знам дали ще уцеля скоро пак. Светлината влиза директно през прозореца, това е екстрата на покривните прозорци и ниското зимно слънце, и минава по диагонал между мен и Лора, като осветява балоните и прави красивото боке. Трявбаше просто да бутна Лора леко на зад, за да не е прегоряла…

Drawings

Saturday, January 14th, 2012

Виенско колело, така като го вижда Лора.

И отново Виенско колело, след като и показах на отделен лист, как аз бих го нарисувала. Децата с балоните са нейна добавка.

Имаме една играчка клоун, която Лора “облича” и тя реши да я нарисува. Помоли ме да и покажа как да направи лицето, а за роклята ми каза “аз знам как се рисува рокля”:)

Щяхме да рисуваме нещо, не си спомням какво, но в този момент пред очите на Лора попадна една празна кутия от шоколад и тя заяви, че ще рисува чиния с шоколадови топчета. По някое време твърдеше, че това е също адвентс календар.

Куче Коли. Имаме един календар с животни, подарък от баба. Когато баба направи опит да си замине за България, Лора взе календара и седна да рисува кучето Коли от него. Трябва да го снимам, както е в календара, за да се види приликата:) В крайна сметка бабата изпусна самолета и си я имахме за още един ден.

Една “градинска” рисунка. Такива имаме много, във всякакви форми и с различни техники. Лора ги вади от чекмеджето си и гордо ми ги връчва:)

My new skis

Saturday, January 7th, 2012

Can’t wait to test them… I had my Orions for it seems 8 years… hard to believe it. I have to take a photo of these, they were my first skis and are still in a decent shape. Wow I have to enlighten Google Images with a photo of my old Orions, they deserve it! They never ran away from me, never let me down, and stayed until the end, means until the new ones:)  At the end skiing is not about the skis, it is about the skier. Let see if I will find a difference.

Two views: The Little House

Saturday, January 7th, 2012

By Virginia Lee Burton

By Lora

By Mama

Unfinished and before the brush

Finished and after the brush

Lo

Friday, January 6th, 2012

LOL след толкова години снимки и упорито невежество, днес открих разликата между LR и Canon-ския software и някои други неща:) Годни се чудех (и сигурно само защото се чудех и нищо не предприемах по въпроса) как хората докарват тази розово-прозрачна кожа по снимките на децата си. И сега не ми е съвсем ясно, но поне имам някаква идея в главата си. Май малко попрекалих с розовото в моята снимка, но след толкова години излишък мисля, че ми е простено.

Лора ми показва робота, който е направила.

Смее се на чичо Жоро и ми напомня как мине се не мине и казва, че някой зъб и се е изкривил:)

Two views

Tuesday, January 3rd, 2012

I decided to start a project. I and Lora will draw the same thing, or at least we will agree on something to draw and then I will shoot the results. Sometimes I show her how to do this or that but at the end what appears on the paper is entirely her creation and interpretation. Just for the record, Lo is 3y 11m.

To start with is a vase with flowers.