Archive for the ‘shots’ Category

Лора Рибка

Saturday, August 27th, 2011

Лора казва, че цялото и име е “Лора Данова Момиченце-Кокиченце Калинка Принцеса”. От днес може да добави и “Рибка”, защото днес е денят, в който тя наистина заплува спокойна като рибка под водата. Много съм горда с нея, а мисля че и тя е доволна и щастлива от своята нова свобода. От басейна снимки нямам, но как сладко спи след него, успях да документирам. Това мъничкото, червничкото, на възглавницата не е ягодка. Това е най-малката и матрьошка, която е изпаднала от ръката и след като е заспала. Лора нарича матрьошките “барбарони”. Като се замисли човек има известна прилика:)

Снимки

Sunday, August 21st, 2011

От известно време замислях как да направя една снимка, отново вдъхновена от Марк Тъкър. Купих цветята евтино от Била, снимката е със слънчогледи. Помолих Жоро да набави цветни позитиви, с идеята да използвам неговата Mamiya, и търпеливо изчаках да дойде Събота. През седмицата сутрин няма време, а вечер няма светлина. В събота всички знаеха че ще снимам, но това не помогна много. Напомних на Лора, че ще я снимам и тя каза “Не искам”. Казах и че ще получи награда, а тя попита “Каква?”. Отговорих “Хипопотамче”, бях сигурна че ще е достатъчно, но Лора продължи “Какво още?” и аз отвърнах че ще и прочета книжка, след което последва “Книжката не е награда”. В крайна сметка успях да я убедя, че хипопотамчето си заслужава усилията, а и не ми трябваше тя да се усмихва по снимките, както ще стане ясно и от самите тях. Лора прояви голям интерес към Мамията. Тя си е интересна, а като гледаш през визьора все ти се струва, че ще заснемеш шедьовър, много красиво изглежда всичко през него…
И така колко е бил успешен опитът тепърва ще разбера. Това което снимах изглеждаше долу горе като кадъра по-долу. То аз и толкова снимах… Жоро натискаше спусъка дистанционно и никой не гледаше във визьора докато снимахме. Лора стоически помагаше, до колкото и стига детското търпение.

Въпросната снимка, заснета с Canon-a. Трябваше да съм сигурна че поне един спомен ще имам от тази фото сесия.

Lora’s Birthday – 2011

Monday, February 14th, 2011

Сега като я гледам Лора, все едно винаги е била на 3 и като че ли винаги е можела да говори, пее, строи кули, и изобщо да прави нещата, които прави… Само малките дрешки, които пазя из шкафовете, и снимките ми напомнят понякога каква е била. Чудя се до кога ли ще се буди с думите “Мамо, искам да играя”, до кога ли домът ни ще е “детска площадка”… дано да е за по-дълго…

Ёжик в тумане

Monday, November 29th, 2010

Тази книга е толкова красиво илюстрирана, че нямам думи. Мога да я гледам с часове. Историята също е много нежна и страшна и интересна и не отстъпва на илюстрациите. Единственият проблем беше да се намери някой, който да я продава. Открих я от една Рускиня, но доставката, разплащането както и цената не бяха много примамливи… Така след дълго търсене и по щастлива случайност попаднах на един сайт с линк към Амазон, който ме заведе до ново (и точно търсеното от мен) издание на Ежик в тумане. Колкото се зарадвах, толкова се и учудих (защото Амазон естествено го бях преровила вече). Без да се замисля, станаха собствник на едно издание, на Англииски (Hedgehog in the Fog). Имаше я и в оригинал, тоест на Руски.
Не мога да се стърпя да не споделя няколко от илюстрациите…

пак Маймунчо

Saturday, November 27th, 2010

@home

Monday, November 15th, 2010

3 Март

Wednesday, March 3rd, 2010

Пак е 3-ти Март и в България хората празнуват или поне си почиват, а ние, които сме някъде по свта, само си спомняме за малко… Както веднъж казах, аз 3-ти Март го свързвам предимно със зарята и спомням поради факта, че събитията довели до него са родили много красиви, предимно литературни, произведения. Това от тях, което винаги ме е трогвало най-много и всеки път минавайки покрай Паметникът на Незнайния воин в София, съм прочитала думите от него e:


Българио, за тебе те умряха,
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх.

Where Do I Begin (Love Story)…

Wednesday, February 3rd, 2010

Joro

Sunday, February 8th, 2009

 and a photo taken by Joro