Archive for the ‘books’ Category

Ёжик в тумане

Monday, November 29th, 2010

Тази книга е толкова красиво илюстрирана, че нямам думи. Мога да я гледам с часове. Историята също е много нежна и страшна и интересна и не отстъпва на илюстрациите. Единственият проблем беше да се намери някой, който да я продава. Открих я от една Рускиня, но доставката, разплащането както и цената не бяха много примамливи… Така след дълго търсене и по щастлива случайност попаднах на един сайт с линк към Амазон, който ме заведе до ново (и точно търсеното от мен) издание на Ежик в тумане. Колкото се зарадвах, толкова се и учудих (защото Амазон естествено го бях преровила вече). Без да се замисля, станаха собствник на едно издание, на Англииски (Hedgehog in the Fog). Имаше я и в оригинал, тоест на Руски.
Не мога да се стърпя да не споделя няколко от илюстрациите…

“The Heart and the Bottle” by Oliver Jeffers

Monday, November 29th, 2010

Нямам търпение да излезе! Дано само да оправдае очакванията ми.

The LetterMan

Sunday, November 28th, 2010

Изглеждат все едно Лора ги е рисувала, но авторът съм аз:)

The LetterMan (Буквеният човек и изобщо за буквите…)

Saturday, November 27th, 2010

Напоследък се опитвам да намеря хубава книжка за учене на буквите. Отказала съм се да намеря добра такава на Български, но очаквах че ще успея поне на Английски да открия, с идеята да я ползвам и за Немските букви. Оказа се, че това не е лесна работа с моите изисквания. Аз търся нещо повече от просто изрисувана буква с картинка към нея.
Открих една, в която буквите са уж скрити и трябва да ги открием – ужасни илюстрации, чак ме хвана срам че съм си я купила.
Открих една много, много красива, на Charley Harper

(само да кажа за него че е невероятен художник и той ме вдъхнови за проекта по-долу), но за съжаление са само букви с картинка и затова реших да се спра на една на Бруно Мунари,

която уж имаше малко повече илюстрации, но в крайна сметка пак разочароваща за мене (a cat in a cage! на буквата C, да не споменавам че котката все едно аз съм я нарисувала). Понякога този “look inside” на Амазон е много подвеждащ (защото пеперудата, която беше показана за тази книжка е наистина разкошна, нищо общо с котката)
Октих и една на Alison Jay,

за която съм сигурна че е с добри илюстрации, но се отказах да купувам поредната книжка, която показва буква с картинка и до там.
Над тази все още размишлявам

Идеи за учене на буквите много, от платнени – натъпкани букви до мемори игри, плакати с картинки, карти и песни. Ооо да и ipad apps., които може би, заемат първо място в сърцата на децата.
Аз пък съм се заинатила да си измисля нещо, което е по традиционно а и евентуално интересно за едно дете. За сега Лора не проявява голям интерес към моя буквен човек, но аз си го рисувам и няма да крия че ми е много приятно, а кой знае може пък и Лора да заинтригува някой ден…
Има още човеци, не е само един:)